Dnešní tip pro krásnou pokožku - Akné

Dnešní tip pro krásnou pokožku - Akné

Trápí Vás, Vaše děti či vnoučata akné? V některých případech může být pomoc jednoduchá, vyzkoušejte na pár dnů či týdnů vynechat mléko! Našli jsme hned několik studií, které potvrzují souvislost mezi pitím mléka a akné. Některé studie, jako třeba jedna ze žurnálu prestižní americké akademie dermatologie zjistily, že je to konzumace nízkotučného mléka, která je důvodem zvýšeného výskytu akné.

Název studie: Consumption of dairy in teenagers with and without acne.

Několik dalších studií tento názor nadále potvrzuje, několik popírá. Našli jsme i několik studií, které shledaly, že konzumace jakéhokoliv mléka (nejen nízkotučného) souvisí se zvýšeným výskytem akné. Metaanalýza ( Dairy intake and acne development: A meta-analysis of observational studies ) nakonec také potvrzuje, že konzumace jakéhokoliv mléka má souvislost s výskytem akné. Zároveň ale nepotvrzuje tuto souvislost pro jogurt či sýry.

Co si o tom myslíme my?

V našem hledání pravdy o vlivu mléka na akné jsme se snažili vycházet ze spolehlivých zdrojů, obě linky na studie, na které odkazujeme jsou na webové stránky institucí, které by měly zprostředkovávat vědecké, cizími zájmy neovlivněné informace. Myslíme si, že informace o vlivu konzumace mléka na akné je důležitá, existují ale na druhou stranu i studie, které tuto souvislost popírají. Selský rozum je často tím nejlepším rádcem - ať už se vědci přou o tučnost mléka a její souvislost s akné jak chtějí, není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Trpíte-li akné, určitě stojí za to mléko na pár týdnů ve stravě přeskočit, tak abyste sami zjistili jestli je jeho příčinou! 

  Kontaktuje nás:
aime@aime.cz

  Zavolejte nám:
389-005-118

  Adresa: U Smaltovny 625,
370 01 České Budějovice

Přihlaste se k odběru informací a už Vám neunikne žádná novinka ani akce

© Aime Cosmetics, s.r.o.
Vyrobil FT SunFT Sun

Nepřehlédněte