Depositphotos_2798600_ds_jh

Dnešní tip pro krásnou pokožku: Pedikůra

Pokožka našich nožek je 12x silnější než na zbytku těla a proto se o ni musíme extra starat.

Váš lehký krok Vás zaručeně omladí a krásně upravené nožky prostě patří k letním radostem. Připravili jsme si pro Vás malý návod, jak na to doma tak, aby Vám Vaše nožky lehčeji v létě běhaly a dělaly Vám radost ☺

8 kroků k lehkým, letním nožkám

  1. Ostříhejte či ještě lépe – zpilujte Vaše nehtíky. Jejich rohy by se neměly do stran zastřihávat, či zaoblovat, pokud jste ale běžec, či je hodně jinak v teniskách namáháte, zaoblete rohy jen minimálně. 
  2. Zpilujte ztvrdlou pokožku škrabkou či pilníkem. Je-li hodně suchá a zatvrdlá, použijte kovový pilník. Vyhněte se ořezávačům na paty, můžou Vám způsobit zranění a patří do rukou profesionálů.
  3. Rozmazlete Vaše nožky v lázni. Stačí obyčejný škopek, teplá voda a do ní například šťáva z citronu, sůl a máte-li i příjemný esenciální olej pro krásnou vůni. Silný odvar z vhodného bylinkového čaje Vám také udělá v lázni dobře. Po lázni nezapomeňte dobře dokonale osušit mezery mezi prstíky! Vyzkoušejte naší levandulovou nebo růžovou koupelovou sůl.    
  4. Naneste dobrý krém na nohy, třeba tento. Do nohou ho důkladně vmasírujte, masáž Vašim nožkám i Vám udělá velmi dobře. Chvilku počkejte, až se zbytky vsáknou a skočte do pohodlných, měkkých bavlněných ponožek.
  5. Jestli nehty budete lakovat nebo ne, nevadí. Tak i tak je skvělým tahem zatlačit kůžičku kolem nehtů zatlačovačem, nehtová plocha bude tak mít pravidelný čistý povrch a tvar. Pokud možno, vyhněte se používání ořezávače nehtové kůžičky, používá se jen kde se opravdu musí, jeho přílišným používáním vznikají záděrky. 
  6. Pokud nehtíky lakovat budete, postupujte stejně jako při manikúře. Prvním krokem je trochu odlakovače na vatičku a očištění nehtů od zbytku krému na nohy a jiných tuků. Lak tak bude lépe přichycen a vydrží déle.
  7. Dalším krokem je podkladový lak. Vyrovná nerovnosti nehtů a dá dalším lakům delší trvanlivost. Dvě vrstvy barevného laku Vašeho vkusu nehtíky krásně ozdobí a konečná vrstva vrchního laku dodá krásný lesk a dlouhou trvanlivost!

Malý tip:

U tmavých barev laků bude jakékoliv poškození laku lépe vidět než u těch světlých pastelových ☺

Posledním bodem je pár kapek dobrého oleje na kůžičku kolem nehtíků a jeho jemné vmasírování. Všechny laky musí být samozřejmně zcela suché. Nemáte-li olej na kůžičky kolem nehtů, mrkněte do kuchyně....olivový olej či jiný jedlý Vám bezchybně poslouží ☺

  Kontaktuje nás:
aime@aime.cz

  Zavolejte nám:
389-005-118

  Adresa: U Smaltovny 625,
370 01 České Budějovice

Přihlaste se k odběru informací a už Vám neunikne žádná novinka ani akce

© Aime Cosmetics, s.r.o.
Vyrobil FT SunFT Sun

Nepřehlédněte